Probleem gedrag

Probleemgevend gedrag is gedrag van de hond wat door zijn eigenaar en/of de omgeving van de hond als hinderlijk of mogelijk zelfs als dreigend of gevaarlijk ervaren wordt. Soms is het hinderlijk gedrag duidelijk opvoedkundig van aard, zoals bijvoorbeeld trekken aan de lijn, opspringen tegen mensen of niet komen als er geroepen wordt. In dat soort gevallen is een opvoedingscursus de beste optie.

Ernstiger problemen vereisen echter maatwerk en een één op één begeleiding en daar komt de gedragstherapie om de hoek kijken.
Te denken valt hierbij aan:
- jagen op fietsers, auto’s, joggers etc.
- agressie naar mensen, kinderen, honden of andere dieren
- angst
- verlatingsangst waaronder huisraad vernielen, blaffen en huilen, urineren
- voerbak- en/of prooinijd
- overmatig blaffen
- uitvallen aan de lijn

Hoe kan gedragstherapie hierbij helpen?

Ik breng de problemen in kaart en probeer de oorzaak ervan te achterhalen. Afhankelijk van het probleem, kan dit bij u thuis of op het terrein dat ik tot mijn beschikking heb plaatsvinden.

Vervolgens wordt er een therapie opgesteld en wordt u begeleid in de uitvoering ervan. Ook kan het zijn dat er een trainingsadvies wordt gegeven. Als ik vermoed dat er een lichamelijk probleem (mede) oorzaak van het gedrag kan zijn, wordt u altijd terug verwezen naar uw eigen dierenarts.

Veel problemen zijn te verhelpen of in ieder geval hanteerbaar te maken. Dat gaat echter niet vanzelf en vraagt altijd een grote inzet van u als eigenaar van de hond.

wat zijn de kosten?

Therapieconsult  €120,00  excl. reiskosten à € 0,23 p/km buiten Zutphen (voor leden van KC Zutphen geef ik een korting  van €5,00 op een therapie consult)
Dit bedrag is inclusief (toezenden) van een vragenformulier, intakegesprek (consult) aan huis, testen van de hond, mondeling advies en  uitwerkingen therapie op papier en een eventueel 2e gesprek om de therapie toe te lichten. Voor een consult moet u rekenen op anderhalf tot twee uur.
Nader telefonisch contact of vragen per e-mail  na de therapie zijn verder kosteloos.                                                                                                           
Een therapie inclusief 2 privétrainingen van een half uur kost €140,00
Eventueel benodigde privébegeleiding zijn € 20,00 per half uur of € 35,00 per uur. De training vindt plaats in Zutphen. De training kan ook in de eigen omgeving gegeven worden. (Dan wordt het bedrag echter verhoogd met de reiskosten à €0,23 p/km.)

Als u niet weet of  gedragstherapie of training goed is voor uw hond, kan ik komen kijken bij u thuis. Hier reken ik €40,00 voor (excl. reiskosten). Mocht het advies gedragstherapie zijn, dan wordt dit bedrag op de therapie in mindering gebracht.