Een motivatie door ervaringen..

 

logo pagina2

Ik wil me graag even aan u voorstellen; ik ben Jenny van den Bosch-Lodewijk, getrouwd en moeder van 4 kinderen en oma van 3 kleinkinderen.

Ik heb al sinds mijn twintigste honden, niet allemaal als pup bij ons gekomen en een aantal gaf ook zijn specifieke problemen. Eén van de honden kon beslist niet bij andere honden, hij had een slechte ervaring gehad en vond dat aanval de beste verdediging was. Lastig, maar door goed op te letten en de hond niet los te laten hebben we het gered.

Uiteindelijk kwam Perro bij ons op de leeftijd van 1,5 jaar. Het was een afstandshond. Toen we hem hadden hoorden we dat hij mishandeld en verwaarloosd was. Dit was in zijn gedrag goed te merken, hij was heel wantrouwig naar alles en iedereen. Ons gezin werd gelukkig meteen geaccepteerd maar verder niemand. Voor Perro zijn we hulp gaan zoeken maar helaas werd het probleem niet opgelost. Met veel geduld en liefde hebben we van Perro een lieve hond kunnen maken, buiten de deur. Helaas heeft hij tot zijn dood volgehouden geen vreemden op eigen terrein of in huis te accepteren. Hoe verdrietig we ook waren bij zijn dood, het gaf ook veel rust.

Nu hebben we Sem, een labrador geboren in maart 2005 en Mailo, een Hollandse Smoushond geboren in december 2009. 2 probleemloze honden, heerlijk.

Toen Perro zoveel problemen gaf, heb ik me voorgenomen dat ik in staat wilde zijn dit soort problemen op te lossen. Misschien was het met Perro niet helemaal op te lossen maar het is wel prettig te weten wat je aan het doen bent. Ik wil nu andere mensen helpen met hun problemen. Daarom ben ik aan de opleiding voor Kynologisch gedragstherapeut begonnen.

Ik hoop dat ik wat kan oplossen bij uw problemen, soms groot, soms klein.